Produkty / Tłuszcze przemysłowe / Mleczarstwo
Mleczarstwo
Tłuszcze roślinne wyprodukowane na bazie oleju palmowego, rzepakowego oraz oleju laurynowego.
- Tłuszcze z grupy Delicheese doskonale zastępują tłuszcz mleczny m.in. w miksach tłuszczowych, produktach seropodobnych i analogach (sery twarde oraz pasta filata), serach topionych itp.
- Zapewniają doskonałe właściwości sensoryczne i reologiczne wyrobu.
- Charakterystyka Delicheese pozwala na uzyskanie dużych optymalizacji procesów produkcyjnych.
- Nie zawierają tłuszczów uwodornionych ani tłuszczów trans.
Elstar Cream B to odpowiednio dobrane tłuszcze roślinne, na bazie oleju palmowego i jego frakcji oraz olejów laurynowych.
- Elstar Cream B jest tłuszczem stosowanym jako dodatek do produkcji wielu artykułów spożywczych m.in. śmietan roślinnych, jogurtów oraz deserów mlecznych.
- Zapewnia doskonałe właściwości wyrobu m. in. znakomite ubijanie oraz stabilność kremów.
- Nie zawierają tłuszczów uwodornionych ani tłuszczów trans.