Kremy czekoladowe
i nadzienia miękkie
Tłuszcze roślinne mające zastosowanie w wyrobach cukierniczych oraz w miękkich nadzieniach cukierniczych oraz masach czekoladowych.
- Nie wymagające procesu temperowania.
- Nadzienia zawierające tłuszcze Elstar Gold są stabilne, nie występuje separacja fazy olejowej.
- Nie zawierają tłuszczów uwodornionych ani tłuszczów trans.
Tłuszcze roślinne, które doskonale sprawdzają się w kremach, wyrobach cukierniczych do smarowania (kremy orzechowe do smarowania, kremy w ciastkach, masy kremowe w waflach).
- W tej grupie można znaleźć zarówno tłuszcze bezpalmowe, palmowe jaki i zawierające oleje laurynowe.
- Zapewniają doskonałą stabilność kremów, nie występuje separacja fazy olejowej.
- Tłuszcze Elstar Cream mogą być wykorzystywane w recepturach zawierających orzechy, kakao.
- Nie zawierają tłuszczów uwodornionych ani tłuszczów trans.